StarClass 3 Junioren C/D in Bormio

Voor de shorttrackjongeren stond er dit weekend een StarClass wedstrijd geprogrammeerd. Fré Van Damme, Warre Noiron en Nienke Schepers vertrokken met hun hele hebben en houden naar Italië, maar vergaten hun geluksbrengers: ze keerden alle drie huiswaarts met flinke PR’s, maar ook met het gevoel dat er toch meer inzat. Fré reed op de lange afstand de pannen van het dak, maar in de 500m oordeelde de referee dat hij een val veroorzaakt had. Hij kreeg een penalty in de kwartfinale. Toch scoorde hij 11 finalepunten dit weekend en verzekerde zich van de deelname aan de StarClass finale later dit seizoen. Warre kreeg slag om slinger zware ritten toebedeeld. Straffe PR’s vlogen in het rond, maar als eerstejaars junior C, moest hij vaak het onderspit delven tegen de grotere jongens. Nienke was de pechvogel van het weekend: in de 1500m werd ze tot twee keer toe weggetikt naar de matten en in haar kwartfinale van de 1000m deelde de referee twee penalties uit…. finalepunten bleven steeds buiten haar bereik. Onze schaatsers waren er klaar voor, dat was duidelijk. Ze streden voor elke seconde, in elke rit. Op naar de volgende StarClass, die in Lommel georganiseerd zal worden.

Post Author: mb1973

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *